Инфлацията се покачва, лихвите по кредитите растат

0
Очаква ли ни повишение за работните заплати и какъв е рискът от рецесия?
Очаква ли ни повишение за работните заплати и какъв е рискът от рецесия?

Очаква ли ни повишение на работните заплати и какъв е рискът от рецесия?

Инфлацията се покачва, лихвите по кредитите растат. Ще можем ли да погасяваме задълженията си към банките, очаква ли ни повишение за работните заплати и какъв е рискът от рецесия? Темата в „Здравей, България” по NOVA коментираха икономистът към КТ „Подкрепа” Ваня Григорова, финансистът Левон Хампарцумян, бившият зам.-министър на финансите Любомир Дацов и старши икономистът от „Отворено обществоГеорги Ангелов.

Според Григорова, за да се запази равнището на българския работник, заплатата му трябва да бъде повишена с между 20 и 30%. Любомир Дацов обаче опонира като подчерта, че ако направим паралел с човешкия организъм, не може да лекуваме симптом, а трябва да се диагностицира болестта, която го причинява. Георги Ангелов коментира, че растежът на заплатите зависи от растежа на икономиката. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари