ИАРА и Гранична полиция - Русе извършиха зрелищна акция в река Дунав

2
Иззети са незаконни риболовни мрежи
Иззети са незаконни риболовни мрежи

Иззети са незаконни риболовни мрежи

Съвместна акция на ИАРА и Гранична полиция - Русе по река Дунав.

Екипи от Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури" (ИАРА) и Регионална дирекция "Гранична полиция" – Русе проведоха съвместна акция по река Дунав. Проверката обхвана районите на Свищов, Белене и Козлодуй.

В хода на инспекцията са установени 5 лави с по 60 куки (общо 300) и 4 немаркирани хрилни мрежи, поставени в работно положение. Мрежите са иззети от инспекторите на ИАРА.

Съставен е акт за нарушение на Закона за рибарството и аквакултурите на бракониер, хванат да лови с два мрежни риболовни уреда в устието на река Янтра. Уловената риба от видовете шаран, сребриста каракуда, морунаш, скобар и платика е върната обратно във водата.

Благодарим за ползотворното сътрудничество на Гранична полиция – Русе. Убедени сме, че ще организираме още подобни проверки по Дунав и в устието на вливащите се реки. ИАРА високо оценява усилията за опазване на биоразнообразието в България“, каза изпълнителният директор на ИАРА д-р Николай Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Благовеста Илиева
    ХАХАХАХА Голяма зрелищна акция бре бре бре бре.ГЕРОИТЕ на деня Браво на всички Вас.Гордея се че живея в Шибанистан и в Малкия Кенеф на Европа наречен Русе с най-некадърният кмет в историята на Русе.Да ни е жива и здрава политическата система и всички останали човекоподобни маймуни начело с примата и дебила Пънчо Дебилски.
  • 3
    3
    Ивайла Георгиева
    Те и Румънците ни прецениха колко ние Акъла че сме просто и завистливо племе!!!!Голяма зрелищна акция биле направили смешници тотални!!!!За нищо не ставаме свикнали сме да сме Роби и такива ще си останем с робска психика и манталитет.РУМЪНЦИТЕ ще си плюскат риба на воля а ние ще ги гледаме като поредните глупаци.
  • 4
    2
    До 1
    А ти колко си злеее..
  • -6
    1
    Абдал Демократович
    Мършояди. Да не изядем рибата ние, да я изядат румънците. Прости бугари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари