ИАРА и Гранична полиция проведоха акция по река Дунав

0
Мрежи без маркировка установиха проверяващите
Мрежи без маркировка установиха проверяващите Снимка: ИАРА

Мрежи без маркировка установиха проверяващите

Екипи от Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури" и Регионална дирекция "Гранична полиция" – Русе организираха проверка по река Дунав. В акцията се включиха служители от отдел "Централен Дунав" и Териториалните звена на Главна дирекция "Рибарство и контрол" в Русе, Плевен, Силистра, Габрово, Велико Търново. Инспекторите извършиха проверка по протежението на река Дунав, основно в териториите на градовете Свищов, Белене и Козлодуй.

В хода на инспекцията на терен установиха 5 броя лави с по 60 бр. куки или общо 300 броя куки, 4 броя немаркирани хрилни мрежи поставени в работно положение и проверени бяха две лица извършващи любителски риболов, но не са констатирани нарушения. Мрежите бяха иззети от инспектори на ИАРА.

След предварително наблюдение на река Янтра инспектори от Териториално звено - Русе установиха лице, което извършва риболов с два броя мрежни риболовни уреди в устието на водоема. За констатираното нарушение беше съставен АУАН, а мрежите и лодката на нарушителя са отнети в полза на държавата. Уловената риба от видовете – шаран, сребриста каракуда, морунаш, скобар и платика беше върната обратно във водата, съобщава Кворум Силистра.

"Агенцията благодари за ползотворното сътрудничество на регионалното представителство на Главна дирекция "Гранична полиция" в гр. Русе. Убедени, че за напред ще организираме още подобни проверки по река Дунав и в устието на вливащите се реки. ИАРА високо оценява всички усилия, които са насочени към опазване на биоразнообразието в България" каза изпълнителният директор д-р Николай Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари