ИАППД приключи третото драгиране на река Дунав за 2021

0
То беше направено в един от критичните участъци на Дунав – в района на остров Вардим
То беше направено в един от критичните участъци на Дунав – в района на остров Вардим

Изпълнителна агенция Проучване и поддържане на река Дунав приключи третото за тази година драгиране в българския участък на реката.

То беше направено в един от критичните участъци на Дунав – в района на остров Вардим от ркм 545.500 до ркм 544.800. Общият издрагиран обем е 57 077 m³.

Преди това от края на месец май до средата на месец юни бяха извършени две други удълбочавания. Те бяха направени в района на остров Бръшлен, от където бяха издрагирани 94 596 m³ и в района на устието на река Янтра, където бяха издрагирани 92 144 m³.

Драгажните работи се изпълняват съгласно договор между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ и „Космос Шипинг“ АД на стойност е 6 730 640 лева без ДДС.

От следващата година ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ ще разполага със собствена мултифункционална драгажна техника, с която ще изпълнява сама своите ангажименти за поддръжка на фарватера в българския участък на река Дунав. Оборудването се закупува по проект финансиран от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 на стойност приблизително 20 млн. лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари