И влакът не спира джигитите!

0

И влакът не може да спре идиотите зад волана, пише BIG5.BG. Екипът ни засече престъпно пресичане на жп линия от няколко автомобила току преди да премине мотрисата пред прелеза на ул. „Кукуш“ и „Йосиф Щросмайер“. Забързаните джигити решиха да навлязат в насрещното движение, за да избегнат колоната от автомобили и на „руска рулетка“ пресякоха влаковата линия.

Свидетели на безумието споделиха, че това се случва всеки ден по няколко пъти, но по традиция никога на мястото не е бил забелязан екип на КАТ, който да санкционира престъпниците зад волана. „Крият се зад храстите, за да те глобят за превишена скорост на магистралата, но тук не се появяват“, коментираха същисани очевидци на простотията.

За щастие има светлина в тунела. Обидно малките глоби за движение в насрещното – от 20 до 150 лева, може да бъдат коригирани в пъти нагоре. Поне такова е предложението на Реформаторския блок 3000 лв. глоба, ако караш в насрещното на магистрала или на скоростен път. Тази промяна в Закона за движението по пътищата са внесли днес депутатите от Реформаторския блок Настимир Ананиев и Антони Тренчев.

Повод за написването на текстовете пък са именно зачестилите случаи на нарушители, включително и по магистралите, които се движат в насрещното платно. Последният случай беше документиран от BIG5. Безразсъдни шофьори летяха в насрещното навръх 15 септември без грам мисъл в главата, само и само да предварят колоната, задръстила кръстовището на бул. „Никола Мушанов“ и „Възкресение“ в посока центъра.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари