И в София пропадна чисто нов тротоар

3
По-рано същото се случи във Варна
По-рано същото се случи във Варна Снимка: Спаси София / Фейсбук

По-рано същото се случи във Варна

Поредна станция от току-що открития трети лъч на метрото в София даде дефект. Пропадна тротоарът при Медицинска академия, който беше изграден само преди месеци при строителството на новия метродиаметър.

За това сигнализира гражданската организация "Спаси София".

"Това далеч не е първият проблем до метростанцията, намираща се на ул. "Георги Софийски". Дни преди откриването на новата линия през август сигнализирахме за пропадания на същия този тротоар, както и в съседната градинка. В нея новопосадените фиданки бяха с над два метра под нивото на земята, което е ясен знак, че почвата в района на метрото не е добре укрепена и има опасност от срутвания", допълват от сдружението.

Според него продължаващото пропадане на инфраструктурата в района вероятно се дължи на лошо уплътнената почва, както и на измененията в подпочвените води в резултат от строителството на метрото. "Във всеки случай очакваме незабавно обяснение защо току-що пуснат обект, който трябва да ни служи десетилетия напред, продължава да пропада и да създава опасности за преминаващите. Надяваме се да не се стигне до голям инцидент и да се предприемат мерки, за да не се повтори ситуацията от август, когато от общината игнорираха сигнала ни за проблема", коментират от "Спаси София".

След началото на валежите миналия уикенд протече друга открита през август нова метростанция "Хаджи Димитър". А през октомври м.г. вода проникна и на други спирки от третия диаметър.

По-рано днес стана ясно, че нов тротоар пропадна и във Варна. Инцидентът е част от сериала "Хубаво е, готово е, въпреки това се свлича", който тече навред в страната в последните дни заради валежите. В морския град се сипе дъжд от 2-3 дни - упорит е, но не и интензивен.

За произшествието алармира фейсбук групата "Спаси Варна". То е в района на прясно ремонтираната Шишкова градинка. Обектът бе открит миналата пролет, като част от големия проект за естетизация и модернизация на градската среда. Общата стойност на проекта бе около 2 млн. лв. Към момента няма реакция от общинската управа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари