Паметникът на Альоша осъмна, залят с червена боя

3
Подобни акции имаше и в други градове на България, отново срещу паметници на съветската армия и руските воини
Подобни акции имаше и в други градове на България, отново срещу паметници на съветската армия и руските воини Видео: Русе Медиа

Паметникът на Альоша в Русе е осъмнал през уикенда, залят с червена боя

Неизвестните засега извършители са посегнали на монумента в знак на протест срещу войната в Украйна и действията на Русия, предаде Русе Медиа

Подобни акции имаше и в други градове на България, отново срещу паметници на съветската армия и руските воини.

От общината са предприели почистване с пясък и пароструйка. Унищожени са и цветята и венците, поднесени на Паметника на Альоша на 23 февруари за Руския ден на защитника на отечеството. Предстои да се направи преглед на камерите, за да се установят извършителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    26
    Гражданин
    До русенец от гражданин.Скъпи съгражданино,наясно съм ама все пак да попитам.Пък може да се "трогне" я кмета,я някой друг.А забравих -слънцето май не изгрява от Запад.
  • 2
    25
    ИСТИНСКИ РУСЕНЕЦ
    ИЗВЕСТНО ЛИ ВИ Е,ЧЕ ДЕЦАТА ОТ БИШАТА РУСКА ГИМНАЗИЯ КЪМ НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ СООУЕЕ ПОД СТРОЙ СА ЗАВЕДЕНИ ДА ПОДНАСЯТ ЦВЕТЯ НА 23.02.2022Г ПРЕД ПАМЕТНИКА НА "АЛЬОША"!!!ПИТАМ БЪЛГАРСКИ ПРАЗДНИК ЛИ Е 23.02. И ВТОРО ВУЧИЛИЩАТА В БЪЛГАРИЯ ЗАБРАНЕНА ЛИ Е ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА!!!
  • 2
    24
    друг русенец
    Жалко е, че това се случва в Русе! Русенци винаги са били интелигентни хора, които са наясно със случващото се. Тях с пропаганда не можеш да ги заблудиш.
  • -5
    23
    друг русенец
    Фашисти!
  • 9
    22
    русенец
    До 21 Драги ми съгражданино, те живееш в Русе, не живееш в Бургас, Стара Загора или в друг град. Там по-бързо оправят улиците след водните цикли и всякакви други ремонтни дейности, но това е РУСЕ. Градът - гордост на Корнелия Нинова. С кмет, който се гордее, че е потомък на един от хората, отговорни за геноцида на интелигенцията на Русе. За него Альоша е по-мил, отколкото улиците на града. А иначе адмирирам идеята за паметника на Левски. Най добре е Альоша и паметника на Левски да си заменят местата. Тъкмо като преместим Альоша в онова забутано място в Парка, ще бъде со съветското гробище и близо до руското консулство. А на главната улица трябва да стои Левски - най-достойният българин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари