И продавачки може да се ваксинират в трета фаза

0
Как ще продължи имунизационният план у нас
Как ще продължи имунизационният план у нас

Как ще продължи имунизационният план у нас

„В първоначалния етап на ваксинационната кампания винаги сме зависими от пристигащите дози ваксини. През последните дни наблюдаваме, че пристига значително по-голямо количество от тях. Затова разрешихме да се включат участници и от четвъртата фаза на имунизация срещу COVID-19. Оттук нататък ще е важно да се следва строгата организация”. Това заяви изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов, предаде NOVA.

„Наблюдаваме, че участници от втора и трета фаза не се явяват на организираните от РЗИ-тата дати за ваксиниране, което значително затруднява процеса”, каза още той.

По думите му попадащите в трета фаза на ваксинация е трудно да се дефинират точно, той като са доста широко като понятие. „Затова и не бяха разписани конкретно във ваксинационния план”, обясни Кирилов.

Трета фаза стартира със служители в МВР, Министерство на отбраната, ВиК, АЕЦ „Козлодуй, журналистите, както и хората от изборната администрация”, каза още той.

Продавачките в магазин също могат да бъдат включени в тази фаза. Необходимо е да бъде създадена организация и от техния работодатели. Постоянно се получават запитвания. Те се разглеждат и се създава организация за имунизацията”, обясни изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук