И днес във Васил Левски търсим собственото ни бъдеще

0
Той е най-светлият и достоен за подражание, заяви вицепрезидентът
Той е най-светлият и достоен за подражание, заяви вицепрезидентът Снимка: Благой Кирилов / БТА

Той е най-светлият и достоен за подражание, заяви вицепрезидентът

"Ние и днес търсим в Левски собственото ни бъдеще, търсим онази държава, държавност и народ, така, както той си ги представяше, така, както мечтаеше за един освободен народ, достоен с всички в Европа, така, както искаше да има справедливост, да има съвършено равенство, да има братство, да има разбирателство и всеки да намери своето място", заяви в Ловеч вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде БТА.

Тя присъства на гражданското поклонение с военен ритуал пред паметника на Васил Левски в града, което е част от възпоменателните събития по повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата.

Всяка година на 18 февруари се събираме тук, в Ловеч, не за да си припомним образа на онзи студен зимен ден, черното бесило, а за да склоним глава в почит на Апостола на българската свобода. Кой е Левски - всеки един от нас може да си отговори сам. Всеки ден този образ трябва да е пред очите ни, да познаваме словата, тяхната мъдрост, тяхната препратка в историята, да учим неговите уроци и тези уроци да предаваме на всички, които са след нас“, добави Йотова.

Тя каза още, че Васил Левски оставя толкова трайна следа в българската история, че днес от цялата тази палитра на български герои, големи личности, той е най-светлият и достоен за подражание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Stoian
    Има да го търсиш,за кво ли си и ти там,излишна служба, вицепремиер??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари