И БСП отряза ГЕРБ за преговори за правителство

0
Корнелия Нинова надделя над опозицията - конгресът на БСП ще е през февруари
Корнелия Нинова надделя над опозицията - конгресът на БСП ще е през февруари

Корнелия Нинова надделя над опозицията - конгресът на БСП ще е през февруари

Конгресът на БСП да се проведе в средата на февруари. Това ще е решението на пленума на партията, което се очаква да бъде обявено в този час, пише 24 ЧАСА.

Провеждането на заседанието на висшия партиен форум догодина е по предложение на Изпълнителното бюро. Именно то е било включено като точка в дневния ред, а не искането на опозицията за конгрес до края на октомври. Това е показало и преброяването на силите вътре в пленума между лидерката Корнелия Нинова и опозицията й.

В началото на заседанието от пленума бяха изхвърлени с решение на партийния съд Кирил Добрев, Калоян Паргов, Георги Търновалийски и още двама социалисти от Пловдив. Те обаче фигурират в списъците на НС, правят кворум, но не могат да участват в гласуванията.

БСП няма да отиде на разговори с контактната група, предложена от ГЕРБ, обяви по време на пресконференция на левицата лидерът й Корнелия Нинова. 

Не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Няма да се явим на разговори с контактна група, предложена от ГЕРБ. Отговорността за съставяне на кабинет е на ГЕРБ и партиите, които свалиха нашето правителство. Избрахме отговорен екип за другите мандати, когато дойде време за разговори”, обясни Нинова пред журналисти.

И обяви, че левицата ще проведе конгрес на 11 и 12 февруари 2023 г.

Той ще даде нов хоризонт с много сериозни решения. Трябва да се направи подготовка на нова модерна лява партия. Трябва ни сериозна организационна реформа. Създадохме работна група, която да започне разговори с други леви партии", посочи още Нинова. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Миряна
    Грешка. Не е през 2024 година, а е пред 2023 година!
  • 1
    2
    Миряна
    „Не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Ключовото тук е "мандат". Т.е., ако мандатът е ваш или на "продължаваме пиците с кристали" е възможно герб да ви подкрепи... Няма какво да се лъжем - БСП също е крайно дясна евроатлантическа партия, няма нищо ляво, няма нищо социално в БСП! Щом БСП подкрепя еврото ... пък и БСП пращаше тонове оръжие за усрайна - това говори много! Че то няма партия, а, само една е, която е срещу еврото. Трябва да има множество партии, които да са срещу еврото! Защото същите партии са приели в народното събрание през 2024 година България да изтегли нови 14 000 000 000 лева дълг! И само евро ни липсва = фалит и на българи, и на държавата България.
  • 7
    1
    colibri
    Нинова е хитра - насрочи конгрес, когато и е удобно-м.февруари. Предполагам,че ГЕРБ няма да успеят да съставят правителство. Следващите са ПП - там е ясно /ПП+ДБ+БСП +БВ/. На БСП им хареса да са отново управляващи, а на председателката на БСП и хареса да бъде министър.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари