И Беларус затвори "Макдоналдс"

1
Ресторантите за бързо хранене ще бъдат преименувани на "Вкусно - и точка"
Ресторантите за бързо хранене ще бъдат преименувани на "Вкусно - и точка" Снимка: АП

Ресторантите за бързо хранене ще бъдат преименувани на "Вкусно - и точка"

Заведенията за хранене "Макдоналдс" (McDonald's) в Беларус ще бъдат преименувани на "Вкусно - и точка", съгласно сделка, оповестена днес, пет месеца след като американската верига за бързо хранене напусна съюзника на Минск – Русия - заради нахлуването ѝ в Украйна, съобщи Ройтерс и БТА.

Съгласно сделката 25-те ресторанта на "Макдоналдс" в Беларус, всички управлявани от местен лицензополучател, ще бъдат ребрандирани като "Вкусно - и точка". Под същото название функционират сега и бившите обекти на "Макдоналдс" в Русия, които бяха закупени от местен оператор през месец май, след като веригата реши да прекрати бизнеса си в страната заради войната в Украйна.

"Поради обширни местни проблеми с доставките, вече не е възможно нашият лицензополучател да продължи да работи в Беларус", съобщават от американската компания, като обясняват, че "в резултат на това лицензополучателят ще спре да носи името на "Макдоналдс", или да сервира нашето меню".

"Вкусно - и точка" заяви, че чрез решението да се позиционира и в двете страни, ще позволи да се запазят повече от 2000 работни места в Беларус, "като същевременно ще продължи да изпълнява всички предишни ангажименти към служителите".

Очаква се ребрандирането на беларуските заведения за бързо хранене да се случи в рамките на "няколко седмици". Дотогава те ще продължат да работят под името "Макдоналдс".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари