Шефът на "Вкусно и точка": Макдоналдс разчиташе да се върне в Русия

0
Мрежата "Вкусно – и точка", която замени "Макдоналдс" е заработи Русия от 12 юни миналата година
Мрежата "Вкусно – и точка", която замени "Макдоналдс" е заработи Русия от 12 юни миналата година

Мрежата "Вкусно – и точка", която замени "Макдоналдс" е заработи Русия от 12 юни миналата година

Американската верига за бързо хранене "Макдоналдс" (McDonald’s) е разчитала при продажбата на руския си бизнес да се върне в Русия, ако се променят обстоятелствата. Това заяви в интервю за ТАСС шефът на веригата ресторанти "Вкусно – и точно" Александър Говор.

"МакДоналдс" взе решение през 2022 година да напусне руския пазар и да продаде бизнеса си на руски собственик. Така тя бе купена от предприемача Александър Говор, който е партньор от 2015 година на франчайза на "МакДоналдс". Компанията му е управлявала 25 ресторанта в Сибир.

"Тези, които взеха решението от името на корпорацията, имаха своята логика. Честно казано, ако бях на тяхно място, също бих избрал себе си. Вече съм се доказал като партньор, познавам системата отвътре. Каква причина би имал "Макдоналдс" да рискува с непознат играч? Те не криеха, че разчитат да се върнат в Русия, ако обстоятелствата се променят, ето защо искаха да са уверени, че бизнесът няма да се разпадне“, каза Говор в интервюто.

Предприемачът отбеляза също, че е обещал на представители на американска компания, че те ще задържат контролния пакет в руската мрежа. "Така беше и така ще бъде", подчерта той. Според Гомор в рамките на сделката се разглежда и опция за връщане на бизнеса на "МакДоналдс". "Те обаче ще изкупят парите, които съм инвестира, като има и договореност аз да съм първият кандидат за основния франчайзинг", коментира бизнесменът.

Той обаче изрази съмнение, че "Макдоналдс" ще се върне в Русия в предишния си формат.

"Едва ли корпорацията ще продължи да управлява ресторантите в случай, че се завърнат в Русия. В повечето страни предприятията работят по франчайз система. Русия винаги ще бъде изключение", поясни Говор.

"Така че, ако "Макдоналдс" се завърне, аз ще имам основните права за франчайз, но не само в Сибир, но и в цяла Русия. Нормално. Съвременният пазар е такъв. Договорили всичко, което съм вложил, да ми бъде върнато". отбелязва руският предприемач.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари