Хванаха шестима каналджии, ограбили мигранти

0
Каналджиите превеждат нелегално турско семейство, а после им вземат мобилните телефони и всичките им пари
Каналджиите превеждат нелегално турско семейство, а после им вземат мобилните телефони и всичките им пари

Гранични полицаи от Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово арестуваха каналджии, ограбили нелегални имигранти, съобщиха от МВР. 

Полицаите установили в района на с. Факия, общ. Средец, турско семейство – мъж, жена, момче и момиче, които нямат регистрирано влизане в страната. Граничарите разкрили, че четиримата са преведени незаконно от каналджии през турско-българската граница в района на с. Горно Ябълково.

Турските граждани разказали, че непосредствено след границата те заплатили на каналджиите. Веднага след това обаче към каналджиите се присъединили още няколко мъже, които нападнали семейството и го ограбили - отнели им мобилни телефони и всичките им пари, като става въпрос за голяма сума.

Незабавно е проведена гранично-полицейска операция в района на с. Факия. В гориста местност граничарите задържали шестима мъже. Те са от района на град Средец и от Сливенска област. У тях са намерени мобилен телефон на турското семейство и част от ограбените пари.

Шестимата нападатели са задържани в ГПУ-Средец. Образувани са три досъдебни производства – за грабеж, каналджийство и незаконно преминаване на границата. Уведомена е прокуратурата. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари