Хванаха полицай да краде яке в МОЛ

1
Снощи са арестувани двама полицаи
Снощи са арестувани двама полицаи

"Снощи са арестувани двама полицаи. Един редови полицай е хванат да краде яке в МОЛ. Другият случай е на полицай, който незаконно е придобивал дърва".

Това съобщи заместник-министърът на МВР Стефан Балабанов след церемонията по отбелязване на празника на полицията.

Балабанов призна, че му е обидно на празника да се говори за такива проблеми, но хората се изкушавали. МВР, за разлика от други, не крият какво се случва в системата и го показват, за да действа възпитаващо и дисциплиниращо. По думите му най-важно е гражданите да знаят, че МВР се бори с корупцията.

Зам.-министър Балабанов заяви, че вчера синдикатите в системата на МВР са били на среща за подписване на колективен трудов договор, като на срещата са изразили задоволство от постигнатото по техните искания.

Той беше категоричен, че исканията им са изпълнени - подсигурени са зимните и летните униформи. Заплатите ще бъдат увеличени, но с колко - ще стане ясно като се публикува бюджетът. Лимитът за бензин вече не съществува, има и допълнителни 200 млн. лв за подобряване на условията на труд.

Балабанов подчерта, че исканията на полицаите са справедливи.

По повод представения в Берлин доклад на Европейския полицейски съюз, според който български и сръбски граничари били податливи на корупция, Балабанов, заяви че българските граничари отлично си изпълняват задълженията и вчера са върнати 10 бежанци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари