Хуманитарната криза в Ивицата Газа достигна безпрецедентни размери

0
ООН преустановява хуманитарните операции заради засилените израелски въздушни удари
ООН преустановява хуманитарните операции заради засилените израелски въздушни удари

ООН преустановява хуманитарните операции заради засилените израелски въздушни удари

Хуманитарната криза в Газа достигна безпрецедентни размери. ООН съобщи, че преустановява хуманитарните операции заради засилените израелски въздушни удари и недостига на гориво. Медицинските заведения не са в състояние да се справят с потока от пациенти на фона на острия недостиг на лекарства, вода и гориво, предаде Euronews Bulgaria.

От 7 октомври насам 12 болници и 46 клиники за първична медицинска помощ в Газа вече са спрели работа поради щети, липса на електричество, консумативи и персонал.

Местните власти съобщават, че повече от 40% от всички жилища в ивицата Газа са разрушени или повредени, което принуждава населението да търси подслон. Местните жители и спасителите се надпреварват да изваждат оцелели изпод развалините, понякога с голи ръце. В Хан Юнис в склада на болницата "Насър" се доставят основни материали. Медицинските центрове изпитват опасен недостиг на гориво, чиста вода и оборудване за първа помощ, а отчаянието на разселените жители на Газа нараства. Оцелелите в този импровизиран център казват, че са изтощени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари