Художествената галерия в Русе отбелязва 90 години от създаването си

0
Две изложби и представяне на книга-албум ще зарадват любителите на изкуството
Две изложби и представяне на книга-албум ще зарадват любителите на изкуството Снимка: БТА

Две изложби и представяне на книга-албум ще зарадват любителите на изкуството

С две изложби и представяне на книга-албум Художествената галерия в Русе ще отбележи на 5-и май (петък) своята 90-годишнина. Това съобщи директорът на културния институт Елена Великова, предава БТА.

Изложбата "Красотата в родното" представя творби от фонда на галерията. Произведенията от 20-те до 90-те години на 20-и век са подбрани от ученици в 11-и клас на Английската гимназия в града. Експозицията е своеобразен завършек на образователна програма "Изкуството да бъдеш галерист". Посетителите ще могат да видят и изработените от участниците сувенири.

В същия ден ще бъде представена книгата-албум "Щрихи от историята на Художествена галерия - Русе" от редактора на изданието Нели Пигулева.

Книгата е подготвена и отпечатана специално за годишнината на Русенската галерия, като е осъществена с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Изложбата "Диалози между поколенията" ще бъде открита вечерта, като в събитието ще се включи хорът на Русенската опера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари