Хронология на катастрофите с коли на НСО

0
Вчера инцидент с такъв автомобил отне живота на мъж
Вчера инцидент с такъв автомобил отне живота на мъж Снимка: БТА

Вчера инцидент с такъв автомобил отне живота на мъж

През последните години инциденти с автомобили на НСО се случваха и в населени места, и извън тях. Вчера инцидент с такъв автомобил с охраняемо лице отне живота на мъж. Хронологията на по-тежките инциденти припомня БНТ.

Катастрофата, при която загина мъж

Около 17:30 ч. вчера автомобил на НСО, в който се е возил Кирил Петков, катастрофира на входа на Аксаково. Инцидентът е предизвикан от автомобил, излязъл от път без предимство, съобщиха от НСО. В него са пътували мъж и жена. Шофьорът на лекия автомобил е загинал на място. Спътничката му – на 58 години, е откарана в болница в тежко състояние.

Катастрофа на червен светофар

Два автомобила, един от които е служебен автомобил на Националната служба за охрана, са ударени от шофьор, преминал на червен светофар. Инцидентът е от 4 януари 2023 г. на кръстовището на НДК без пострадали. В служебния автомобил на НСО не се е намирало охранявано лице.

Катастрофа с двама пострадали служители на НСО от кортежа на президента

Двама служители на Националната служба за охрана се разминават без сериозни травми, след като са ударени от тежкотоварен автомобил, навлязъл в насрещното платно. Инцидентът е от 3 май 2022 г. на входа на Пловдив. Автомобилът е част от кортежа на президента Румен Радев.

Инцидент с тролейбус

На 18 януари 2021 г. при кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" с ул. "Раковска" в София служебен автомобил на Националната служба за охрана се удря леко с тролейбус на Столичен градски транспорт. Инцидентът се разминава без пострадали. При предприемане на дясна маневра за заобикаляне на спрял в ляво платно на булеварда в посока НДК друг автомобил водачът на НСО се удря странично в тролейбус на градския транспорт. Водачът на НСО пътува сам в автомобила.

Катастрофа с блъснато дете

На 13 декември 2019 г. прокуратурата започва разследване във връзка с инцидент, при който кола на НСО блъска 14-годишно дете в София. Инцидентът става столичния бул. "Драган Цанков". Детето е настанено с опасност за живота в лечебно заведение и претърпя операция. Дни по-късно състоянието му се стабилизира.

Катастрофата, при която пострада председателят на НС

През 2019 г. пътен инцидент с автомобил на НСО претърпява тогавашният председател на Народното събрание Цвета Караянчева. Катастрофата става на главния път Силистра - Шумен. Тогава Караянчева е със счупена ключица на рамото. След преглед в шуменската болница е транспортирана с хеликоптер в Правителствена болница в София. Мъж и дете, пътували в другата кола, след преглед са освободени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари