Христо, ти дългата ръка на ГЕРБ ли си?

0
Даренията на Nexo за предизборната кампания на “Да, България” възлизат на 140 000 лева, заяви Слави Трифонов
Даренията на Nexo за предизборната кампания на “Да, България” възлизат на 140 000 лева, заяви Слави Трифонов

Даренията на Nexo за предизборната кампания на “Да, България” възлизат на 140 000 лева, заяви Слави Трифонов

Седем, а не пет са служителите на разследваната криптобанка Nexo, които през 2021 г. даряват по 20 000 лева на “Да, България”.

На 22 октомври 2021 г. петима служители на Nexo - три жени и двама мъже, правят дарения от по 20 000 лева за партията, оглавявана от Христо Иванов. А три дни по-късно на още две служителки на Nexo им хрумва да дарят по 20 000 лева. Бройката се установява лесно, след като бъдат сравнени имената на дарителите с техните профили в LinkedIn.

И така, общата сума на даренията от служителите на Nexo за предизборната кампания на “Да, България” възлиза на 140 000 лева.

Снощи гледах Христо Иванов в “Панорама” и там той каза, че ще се обяснява за тия дарения. Само че аз не виждам много интерес от страна на медиите да го питат, че да се обяснява. Не виждам особен интерес към темата и от дежурните моралисти в социалните мрежи.

А въпросите биха могли да бъдат много интересни. Например:

- Как така на седем души от една и съща компания им хрумва една и съща идея да дарят една и съща сума на една и съща партия? А петима от тях правят дарението даже на една и съща дата?

- Тъй като въпросните дарения не изглеждат като акт на индивидуална воля на служителите, имало ли е скрита договорка между лидера на “Да, България” и лидерите на Nexo?

-Обещавал ли е лидерът на “Да, България” политически услуги на лидерите на Nexo?

- Можело ли е въпросните 140 000 лева да бъдат отчетени като дарение на Nexo или лидерът на партията се е притеснявал да не светнат обвързаностите с меко казано съмнителната криптобанка?

- Получавала ли е “Да, България” дарения от служители на Nexo и за предизборната кампания през септември 2022 г., когато вече се знае, че има разследвания и съдебни дела срещу Nexo съответно в САЩ и Великобритания?

- Каква отговорност ще поеме проатлантическата и проевропейска партия “Да, България”, ако се окаже, че е финансирана от компания, която пере руски пари и нарушава санкциите срещу Кремъл?

И накрая един въпрос извън темата. Слушам изказванията и заявките на Христо Иванов от последните дни относно възможностите за съставяне на правителство с подкрепата на ГЕРБ. Та, искам да го попитам:

Христо, ти дългата ръка на ГЕРБ ли си?

Слави Трифонов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    До 2
    Точно ! Право в целта !
  • -1
    2
    не!
    Не, Сакато нищожество и изпълнител на мокри поръчки, не! Не Христо Иванов е дългата ръка на СИК, а ти! Ти заби нож в гърба на ПП и ДБ, като си легна в един креват със СИКаджийския престъпник от подземния свят и с Карадаятъ, точно ти! Ти не си подал декларация за имотите ти за милиони, нито за незаконните ти офшорки в чужбина, където, ега ти съвпадението, са ти съдружници все герберастки "бизнесмени" и "финансисти"! Ти беше шут на мутри и мафиоти, пееше им фалшиво чалга-песнички, докато те прибраха"под крилото си" и стана един от тях! Ти изливаше години наред кофи с помия по достойни политици и хора на изкуството, защото ти плащаха, Сакато чудовище! Да, ама мутрите и мафиотите те излъгаха, че ще държиш в сакатите си, треперещ и мръсни ръце съдбините на България, и понеже си много прост селяндур, им повярва! Да, ама българският народ те изхвърли на бунището, ти отдавна си там и си започнал да се разлагаш, затова така нетърпимо смърдиш на леш! И ти, и "санитарите" ти Простак Тошко Хаджията и Балабана Джебчията! Добре бе, мутро и мафиот чалгарски, добре бе, нещастнико, дето Господ те наказа до края на мизерния си и позорен живот да си жив труп! Ти беше ли свидетел когато от Nexo дадоха тези пари на ПП и на ДБ? И какво от това, ако са ги са декларирани? А на теб сарайското чудовище, "проектантът" на чалгарската ти сбирщина", колко ти даде? Млъкни бе, сакато нищожество, млъкни бе, мумия,затвори си мръсната уста, затвори я завинаги!
  • 2
    1
    Отговор
    За Христо незнам, но ти Слави определено се оказа дългата ръка на наркомафията, на президента и на ДС.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари