Христо Мутафчиев: Искаме премиерът да обясни кое налага намаляване на бюджета за култура

1
"Властта не комуникира с нас", посочи актьорът
"Властта не комуникира с нас", посочи актьорът Видео: NOVA NEWS

"Нечуваемостта е голям проблем", каза актьорът

"Имахме две срещи с министър Атанасов. Първата беше опознавателна, на втората поискахме обещанията да се спазват - културата да бъде приоритет и да достигне 1% от бюджета. Оказахме се излъгани - средносрочната прогноза предвижда бюджетът да падне от 0,6 до 0,4% до 2024 г. - драстично намаляване на парите за култура. Искаме премиерът и вицепремиерите да обяснят кое налага намаляването му". Това заяви за "Офанзива" по NOVA NEWS Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите.

По думите му министърът има един голям проблем, затова трябва да го разберем, а не да го корим. "Когато е станал министър е разбрал, че има много власт. Тогава е намислил страховити промени, но в един момент се оказва, че не може да направи нищо без съгласуване. Властта не комуникира с нас", посочи той.

И допълни, че "Шум зад кулисите" е спектакълът, който описва най-добре сегашната ситуация. "Нечуваемостта е голям проблем. Имахме идея за соларни батерии, които да захранват с топлина залите, а министър Лорер сметна, че не е интересна", разкри Мутафчиев. 

Според него оценъчните карти се попълват в залата, в която се провежда конкурс за директор на театър. "Най-вероятно има проблеми в конкурса, базирани на правилника за провеждането му", предположи актьорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Работа
    Ако работиш ще имаш за водка ама да пиеш с държавни пари .
  • 6
    3
    Гербавото
    Винаги най-гладно
  • 5
    2
    Уто
    Христо винаги ми е правил впечатление на мъж, който непрекъснато се перчи и налита на бой.Дали прекарания инсулт преди години го промени и озлоби, не знам, но винаги е много войнствен.Може би с малко повече смирение пак би постигал същите резултати, ако не и по-добри. Казвам го с доза зъчувствие и му желая дълги години да е жив и здрав!
  • 9
    1
    Мюмюн
    Аз ще ти го обясня, бе Ице! Бюджетът за култура се намалява, защото първо сте прекалено много хората, които си въобразявате, че създавате култура и второ - като гледаш липсата на култура в българите, за какво държавата да харчи грешни пари за вас? Пък като не ти достигат паричките можеш да създадеш продукт, който да се търси и да печелиш от него. Ама не можеш и имаш наглостта да разчиташ на държавата да те храни. Демокрация е , братчето ми! Пазарна икономика. Който културдирек става ще печели, който не става - да смени амплоато си. Между другото, Ице, по времето на соца имаше само един фъфлещ и с говорни дефекти актьор, Мавродиев.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари