Христо Иванов: Важното, че ГЕРБ и ДПС ще са извън властта

0
Той поздрави "Продължаваме промяната" за постигания от тях резултат
Той поздрави "Продължаваме промяната" за постигания от тях резултат

Той поздрави "Продължаваме промяната" за постигания от тях резултат

"Провал не бих казал от гледна точка на това, че в рамките на следващия парламент ще можем да работим за приоритети, които сме си поставили. От тази гледна точка не бих употребил тази дума", каза съпредседателят на "Демократична БългарияХристо Иванов пред БНТ след обявяването на предварителните резултати от парламентарните избори. Според данните на социолозите към момента ДБ събира около 7%. Иванов даде да се разбере, че е недоволен от представянето на дясното обединение.

"Ние не сме гордели особено с това, че задминахме ДПС, очевидно те се мобилизираха. В следващия парламент има шанс за управление без тях и ГЕРБ", заяви още Иванов.

Той коментира още, че резултатът им е такъв, че в рамките на следващия парламент "Демократична България" ще може да работи по поставените приоритети и да свърши работата, която е набелязала.

По думите му изпреварващия ги резултат на ДПС, които на предишния предсрочен вот бяха зад ДБ, се дължи на това, че "връщането на Делян Пеевски им е върнало известни финансови възможности, които самите те се оплакваха, че са им отнети".

"Независимо от съотношението на нашите резултати, важното е ,че ДПС и ГЕРБ ще са извън управлението", каза още Иванов.

Той поздрави "Продължаваме промяната" за постигания от тях резултат, но призова да се изчакат окончателното преброяване. "Те обаче получават ролята на едни от основните мандатоносители и надеждите на България се фокусираха върху тях и трябва да дадат концепция за управлението", каза Иванов.

"Факторите за нашия резултат са различни и не е въпросът дали те са отляли от нашата маса, а защо ние не сме си направили кампанията", отвърна той на въпрос на БНТ дали бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев са отнели от техните гласоподаватели.

"Технически е възможно съставянето на обща парламентарна група с "Продължаваме промяната" (преди сформирането на парламента), но дали политически е възможно – ще се види следващите дни", каза още Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари