Христо Иванов: В доклада на ЕК няма нищо за пачките от спалнята на премиера

1
Европа продължава да не вижда цялата истина за България
Европа продължава да не вижда цялата истина за България

Европа продължава да не вижда цялата истина за България

"Докладът за върховенството на закона, който Европейската комисия публикува днес, наред с познатите верни заключения за проблемите в България, прави и крачка напред в анализа за системната корупция като управленски модел в страната. В него обаче липсват важни моменти като снимките с пачки от спалнята на премиера Бойко Борисов, а Европа продължава да не вижда цялата истина за България."

Този коментар направи съпредседателят на “Демократична България” и бивш правосъден министър Христо Иванов във видео, публикувано в профила му във Фейсбук.

Няма да дойде от Европа помощта, няма да дойде от Брюксел и Берлин. Ние трябва да си свършим работата”, призова съпредседателят на “Демократична България, коментирайки документа. Според него докладът е поредното доказателство за незавидната съдба на управлението на премиера Бойко Борисов: “Борисов става напълно токсичен, напълно неприемлив за европейските медии, а оттам и за европейските институции. Приключи неговата ера”.

Докладът диагностицира определени институционални и нормативни проблеми, но не забелязва как тези проблеми се превръщат в чудовищна злоупотреба с власт и чудовищна заплаха за върховенството на правото и демокрацията в България. Онова, което изкара българските граждани на улицата, онова, което ги държи на улицата с такава решителност – злоупотребата с безотчетността и свръховластяването на главния прокурор, е констатирано като структурен проблем, но го няма като анализ на конкретните злоупотреби. Можем да кажем, че Европейската комисия вижда дърветата, но не вижда гората”, смята Иванов.

Той посочи, че не става дума само за невъзможността главният прокурор да бъде разследван, а затова, че той не се отчита пред българския парламент. Припомни обещанието на прокуратурата до 28 септември да отговори на въпросите на Европейския парламент, които миналата седмица “МлаДа България” разлепи на фасадата на Съдебната палата. “Днес сме 30-и. Главният прокурор смята, че не дължи отговор на Европейския парламент. Той лъже Европейския парламент”, изтъкна Иванов, “Гешев е успял под каскета си някак си да изтрие тази информация и на 28-и няма обещаните отговори на въпросите на европейския парламент”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари