Христо Иванов: Очаквам да има замитане под килима по "Барселонагейт"

0
Лидерът на "Да, България" припомни и други неразследвани казуси и даде пример със  записите, изтекли преди две години, на които „доказано се чува гласът на Бойко Борисов
Лидерът на "Да, България" припомни и други неразследвани казуси и даде пример със записите, изтекли преди две години, на които „доказано се чува гласът на Бойко Борисов Видео: NOVA NEWS

"Няма да има обективно разследване, докато Гешев е начело на прокуратурата", подчерта лидерът на "Да, България"

"По закон българската прокуратура е длъжна да се самосезира, когато в медийното пространство от доста време фигурира тази информация. Очаквам да има едно замитане под килима. Защото Гешев на това се крепи. Затова Борисов, ГЕРБ и ДПС крепят Гешев. За да им осигурява това замитане и да не се проведе конституционна реформа”.

Така в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS  лидерът на „Да, България” Христо Иванов коментира доклада на испанските власти по „Барселонагейт”, изпратен до МВР.

Иванов беше категоричен, че не очаква обективно разследване на казуса с „Барселонагейт” докато Иван Гешев е начело на прокуратурата.

„Още преди години трябваше да се разследва тази фактология. Аз, разбира се, не съм виждал този испански доклад, но доколкото разбирам това са факти и връзки между лица, които имат определени свързаности с Борисов и други казуси, които навеждат на сериозен риск от пране на пари. Тази фактология е известна от години, благодарение на българските разследващи журналисти. Трябва да очакваме действия от МВР и прокуратурата. Без прокуратурата това няма как да стане, но това са институции, които имаме основания да смятаме, че  са дълбоко свързани с Борисов”. 

Лидерът на "Да, България" припомни и други неразследвани казуси и даде пример със  записите, изтекли преди две години, на които „доказано се чува гласът на Бойко Борисов”. „На тези записи Борисов разговаря с Валентин Златев. Там e очевидно, че той е в положение да оказва натиск на Златев в качеството му тогава kd лице от ръководството на „Лукойл”. Друг казус беше и неплащането дълго време на данъци от „Лукойл” в България. Това са типични примери за корупционни схеми”, посочи Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Мхм
    Има вече - земеделците в прокурватурата не могат да се оправят с английския и си търсят преводач дето да им го преведе така че да им се харесва резултата.
  • 1
    1
    Ебазер Ебазер
    ДеБелата прислужница на Прокопиев се притеснявала....смях в залата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари