Христо Иванов: Борисов печели време, предложенията му не изискват ВНС

1
Иванов: "Вариантът с Велико народно събрание практически означава стопиране, а не рестартиране, на демократичния и политическия процес за месеци, а може би и за години"
Иванов: "Вариантът с Велико народно събрание практически означава стопиране, а не рестартиране, на демократичния и политическия процес за месеци, а може би и за години" Видео: Фейсбук

"В анонса на премиера Бойко Борисов не виждаме реално решение на кризата. Виждаме опит решението да бъде използвано и подменено, така че да се спечели време. Основната цел на Борисов е да спечели време и да отложи оставката си и да си осигури възможност той да си организира парламентарните избори, сменяйки в последния момент правилата, по които това ще се случи",

Това заяви лидерът на "Да, България" Христо Иванов във Фейсбук. 

По думите му това е изключително опасно, защото хората настояват за ясно поемане на политическа отговорност. "Хората настояват за две ясни оставки - на премиера и на главния прокурор Иван Гешев. Нещо, за което не чухме", добави още Иванов.

"Нито една от промените, които Борисов анонсира, не изисква свикване на Велико народно събрание", категоричен е лидерът на "Да, България".

"Нашата позиция е, че с Народното събрание, с достатъчно смелост, може да направи тези промени - и по отношение на съдебната власт, и други - по-смели и по-амбициозни. Вариантът с Велико народно събрание практически означава стопиране, а не рестартиране, на демократичния и политическия процес за месеци, а може би и за години", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари