Христо Иванов: Борисов и Гешев са токсични партньори за ЕС

1
Европейските институции си отвориха очите за цялостната ситуация в България
Европейските институции си отвориха очите за цялостната ситуация в България

Борисов с неговото управление и Гешев и неговата прокуратура се превърнаха в токсични партньори за европейските институции

Това заяви в Брюксел Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

„Европейските институции си отвориха очите за цялостната ситуация в България и повече няма да могат нашите мафиоти да се ползват комфорта да бъдат игнорирани техните действия в страната ни“, каза той.

Христо Иванов е в белгийската столица с група симпатизанти, защото в момента в Европейския парламент се обсъжда положението в страната ни, в която почти 90 дни продължават протестите с искане за оставка на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни и демократични избори.

Иванов заяви, че е в Брюксел и за да подкрепи евродепутата на „Демократична България“ Радан Кънев. Той обясни, че по време на днешното заседание на ЕП ще има дебат и ще се гласува резолюция за кризата на правовия ред в България.

„Приносът за това е на българските граждани, които протестират в България. На всички наши приятели, които протестират и са тук в Брюксел, Берлин, Лондон, в десетки европейски и български градове всяка вечер“, подчерта Радан Кънев и добави, че това е началото на един дълъг път, който ще важи за всяка европейска държава, която се сблъсква с подобни проблеми като нашия – липсата на върховенство на закона, свобода на медиите и корупция. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари