Христо Гаджев: България няма да разшири бойната група на НАТО в близко бъдеще

1
Няма как да каним войници, а да няма къде да ги приемем, заяви председателят на Комисията по отбрана
Няма как да каним войници, а да няма къде да ги приемем, заяви председателят на Комисията по отбрана Видео: NOVA

Няма как да каним войници, а да няма къде да ги приемем, заяви председателят на Комисията по отбрана

Разширяване на многонационалната бойна група на НАТО на територията на България не се очаква в близко бъдеще. Това потвърди председателят на парламентарната Комисия по отбрана Христо Гаджев, цитиран от NOVA. По думите му трябва да се вземе решение на ниво НАТО, но преди това страната ни трябва да е готова с военната инфраструктура, която да приеме това разширение.

"Преди всичко първо трябва да се вземе решение на ниво НАТО, а след това България да е готова с военната инфраструктура за да приеме това разширение. А с тези темпове това няма да стане следващите години. Няма как да каним войници, а да няма къде да ги приемем. В бюджета за 2024 година има заложени средства за изграждане, но не сме на този етап все още. Има проектиране, но от ниво проектиране до ниво експлоатация има много път да се измине", заяви Христо Гаджев, председател на комисията по отбрана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Гаджет
    от кога сополанковци разбират от отбраната на тая наша татковина???
  • 0
    1
    Спонсор
    ГАДЖЕВ, ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ ЕДИН СОЛДАТ В 66 ТАНКОВ ПОЛК, ДЕТО РАЗНАСЯШЕ ЕДНА ТЕТРАДКА!? ДА НЕ СИ МУ РОДНИНА? ЩОТ ТО ИМАШЕ ДОСТА МОМИЧЕТА/ МОМЧЕНЦА/ ПО ДНА-та и САНАТОРИУМИ, дето си мислеха, че СЛУЖАТ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари