Храните, които не бива да приемаме на гладно

0
Храните, които не бива да приемаме на гладно

Дори да сте много гладни не бързайте да сложите в устата, първото нещо, което видите. Помнете, че не всяка храна е подходяща за прием на празен стомах. Има храни, които колкото и полезни да ни се струват, всъщност не са полезни и дори вредят, ако бъдат консумирани на гладно. Мнозина си мислят, че е добре да изпиеш едно кисело мляко или да изядеш банан сутрин. Това обаче не е най-добрият вариант. Ето кои са продуктите, които не трябва да бъдат консумирани на гладно.

Банани - Поради високото съдържание на магнезий, употребата на банани на гладен стомах може да доведе до нарушаване на магнезиево-калциевия баланс на организма. Това води до риск от сърдечно-съдови заболявания.

Портокали Стомахът ви може да се изпълни с газове и киселина.

Студени напитки – те дразнят стомаха и червата. По този начин може да се нарушат процесите на ферментация, което провокира появата на някои заболявания.

Кисело мляко – при употребата му на гладен стомах то губи значителна част от полезните си качества. Препоръчително е да се консумира 2 часа след хранене или преди лягане. В тези случаи то действително помага на храносмилането.

Сладък картоф – дъбилната киселина и пектинът спомагат за отделянето на стомашен сок, който причинява дискомфорт.

Райска ябълка – този плод също съдържа голямо количество пектин и дъбилна киселина, които във взаимодействие със стомашния сок се превръщат в гелообразно вещество.

Домати – за тях са характерни същите странични ефекти, както и за райската ябълка.

Захар - Захарта се усвоява изключително лесно. Когато тя попадне в празния стомах, човешкият организъм не може да отделя достатъчно количество инсулин за поддръжката на нормалното ниво захар в кръвта. Това е изключително опасно за очите.

Чесън - съдържащият се в него алицин дразни стомаха и червата.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари