HP се разделя на две

0
Съветът на директорите на HP одобри разделянето на компанията на две части
Съветът на директорите на HP одобри разделянето на компанията на две части

Съветът на директорите на HP одобри разделянето на компанията на две части. Това е последната стъпка в осъществяването на най-голямото преструктуриране в историята на американския производител на компютърна техника, което официално ще се случи на 1 ноември тази година.

Едното от новите две предприятия ще се занимава с производство на персонални компютри и принтери, а другото - с корпоративни сървъри и услуги.
Подразделението за производство на компютри и принтери ще бъде оглавено от вицепрезидента на компанията Дайън Уайслър, а второто - Hewlett-Packard Enterprise ще остане под ръководството на настоящия президент и главен изпълнителен директор на HP Мег Уитман, пише The Associated Press, цитирани от Мениджър.

Hewlett-Packard Enterprise и HP Inc. са се договорили да не привличат служители една от друга в шестмесечен период от официалното разделяне, с изключение на случаите, когато става въпрос за уволнен от едната или другата компания служител.

Компаниите също така са поели взаимен ангажимент да не се конкурират поне в следващите три години и да си сътрудничат при продажбите на продукти на клиенти, обмен на патенти и друга интелектуална собственост.

Ден след официалното разделяне на компанията, на 2 ноември, акциите на Hewlett Packard Enterprise ще започнат да се търгуват на Нюйорската фондова борса под символа HPE, а HP Inc. ще запази обозначението HPQ.

Според условията за преструктуриране, акционерите на HP ще получат по една ценна книга HPE за всяка обикновена акция HP според притежанието им към 21 октомври тази година.

Към момента на обявяването на намеренията за разделяне на компанията през есента на  2014 г., котировките й паднаха с 27%. В началото на 2015 г. акциите на HP поевтиняха с 37%, а след официалното съобщение, че Съветът на директорите одобрява реформата, ценните книжа на компанията се понижиха с още 1,8% до $25,16.

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари