Хотелиери и ресторантьори от Русе: Има двоен стандарт в ограниченията за заведенията

0
Хотелиер от Русе: "Направените разходи при затворен обект са 10 000 лева на месец. А оборотът е едва 5000 лева и то от март до сега"
Хотелиер от Русе: "Направените разходи при затворен обект са 10 000 лева на месец. А оборотът е едва 5000 лева и то от март до сега" Видео: БНТ

Собственици на русенски заведения твърдят, че при ограниченията, наложени от Ковид епидемията, има двоен стандарт

 Според тях е несправедливо на едни да се дава шанс да работят, а други да са затворени, предава БНТ.

5000 лева е оборотът на хотелски комплекс в центъра на Русе от месец март до днес. Освободени са  28 души персонал. 

Красимир Иванчев, председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите: "Положението в Русе като голям град е много трагично. Заведенията не работят от 27-ми, а хотелите работят на 10% капацитет. Това се вижда от такса "нощувки". Като се има предвид, че хотелите са оставени без мерки, последната заповед не дава указания как ще работим, при какъв капацитет.Трябва да има конкретна заповед как и по какъв начин ще работим.     Двойният аршин е в България в момента."

Управителката на хотела г-жа Русанова заяви: "За мен лично и обръщайки се от името на всички хотелиери в Русе, заявявам, че не получихме никакви данъчни облекчения. Ние не работихме 3 месеца, а трябва да платя авансово такса "смет". Ако не внесем този данък до март, ние няма да имаме право на финансово подпомагане по  нито една програма за финансиране, тъй като ще се води, че не сме платили данъците си. А това е едно от условието за отпускане на средства."

Стана ясно, че направените разходи при затворен обект са 10 000 лева на месец. А оборотът е едва 5000 лева и то от март до сега. 

Десетки заведения в Русе и региона фалираха и броят ще расте, прогнозират ресторантьорите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари