Хотели в "Албена" затварят врати в разгара на сезона

2
Една от основните причини е намаляващият брой на туристите
Една от основните причини е намаляващият брой на туристите Видео: NOVA

Ситуацията с коронавируса затрудни хотелиерите по Северното Черноморие.

В курорта „Албена” от днес започва поетапното затваряне на част от хотелите.

Южното Черноморие от своя страна успява да задържи своите туристи и засега там няма спад в резервациите.

Въпреки, че именно в „Албенахотелиерите посрещнаха първите чуждестранни туристи сега резервациите намаляват драстично. На юг хотелиерите също са затруднени, но към този момент като че ли  успяват да се справят със ситуацията, информира NOVA.

Въпреки че курортът „Албена” работи едва на 60% от капацитета си, заради пандемията част от хотелите в комплекса затварят поетапно от днес.

Преди 2 дни имахме 8000 гости в комплекса. Вече гостите са 6000 и със всеки ден намаляват. Реално „Албена” отвори 18 хотела в тази цялата обстановка. Поетапно ги отворихме и сега поетапно започваме да ги затваряме”, каза Христо Пенев - зам.-директор на „Албена”.

Милен Милев е управител на един от хотелите в курорта. За него това последният работен ден за сезона. „Това се дължи на спада на резервациите. Гостите, които имаха резервации в нашия хотел са пренасочени към други 4 звездни хотели в комплекса”, коментира той.

Ситуацията на юг обаче е по-обнадеждаваща. В курорта „Слънчев бряг” засега успяват да се справят с кризата и няма да прибягват до затварянето на хотели.

За радост в „Слънчев бряг в момента поне засега нямаме този проблем. Хотелите, които избраха да отворят през този сезон, са повече от половината и в момента имат една нелоша заетост предвид ситуацията”, заяви Теодор Пастармаджиев - член на УС на Съюза на собствениците в „Слънчев бряг”.

Както в „Албена”, така и в „Слънчев бряг” разчитат основно на български туристи, които са доволни от условията. „Обслужването е на много високо ниво. Хигиената, изхранването също е много добро. На децата им харесва. Плажът е на 50 метра и сме много доволни”, казва Радослав Марков.

Цената оправдава моите очаквания - и като качество, и като обслужване”, коментира Виктория Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари