Хотели привличат гости с жива музика след 22 часа

0
Готвят се да заобиколят мерките за ЧНГ
Готвят се да заобиколят мерките за ЧНГ

Готвят се да заобиколят мерките за ЧНГ

Във Велинград пускат в стаята след антигенен тест

Някои хотели коткат гости с жива музика навръх Нова година дори след 22 часа, когато ресторантите в местата за настаняване трябва да бъдат затворени съгласно заповедта на здравния министър. Други обаче са категорични, че няма да погазват правилата. Това показа проверка на „Телеграф“, цитиран от Монитор.

Репортер се обади в един от хотелите във Велинград, който е пуснал оферта в сайтовете за колективно пазаруване. На въпрос дали след 22 часа празнуването се прекратява, служителката на рецепцията отговори, че тогава свършва само новогодишната програма, но партито продължава и до полунощ с жива музика. Оказа се, че почти всички стаи в хотела са вече резервирани, останала е само стая без балкон и един апартамент, който може да се наеме за две нощувки срещу 745 лева с включени закуски, вечеря и новогодишна празнична вечеря. В цената е включено и ползване на спа центъра със сауна, парна баня и т.н.

Проверка

Междувременно във Велинград някои от хотелиерите започнаха да въвеждат практиката да правят антигенен тест на гостите си, преди да ги настанят по стаите. В един от хотелите в спа столицата на Балканите тестът, който вече е приравнен на PCR-ите, се прави в специално помещение от двама души с маски и медицински костюми. Тестът е задължителен за всички гости, независимо дали са прекарали вече болестта и имат документ за наличие на антитела. Клиентите изчакват около 25 минути резултата и ако той е отрицателен, се настаняват по стаите.

Макар някои да се готвят да сгазят правилата, повечето хотелиери подхождат отговорно и са категорични, че купонът в ресторанта свършва точно в 22 часа, каквато е заповедта. Ресторантът затваря в 22 часа, няма да има диджей, няма да има програма. Такива са правилата на Министерството на здравеопазването, няма да си рискуваме работата, отговориха на запитването на репортер на „Телеграф“ от един от хотелите в Боровец. Оттам посочиха, че така щяло да бъде в целия курорт.

Някои хотели пък се предлагаха във фейсбук групи за наемане от една цяла голяма компания.

Хотел на язовир „Кърджали“ пусна обява, че поради отпаднала в последния момент резервация предлага 6 двойни стаи и 3 апартамента, с максимален капацитет на настаняване 26 души. От офертата не става ясно как ще се спазва ограничението да не се събират повече от 15 души в едно помещение. Цената на вечер е 950 лв., минималният престой е 2 нощувки. Разполагаме с малък ресторант с оборудвана кухня, в която може да се приготвя храна, гласеше обявата. Интерес към нея явно не е липсвал, защото само за няколко часа хотелът бе вече резервиран.

Алтернатива

Във Фейсбук не липсват и алтернативни предложения за ЧНГ, например за наемане на зала за частно парти. Такава обява имаше от парти зали в центъра на Варна. В нея е описано, че празнуването става със собствени храни и напитки, а наемът излиза по 15-20 лева на човек. Залите разполагат с DJ пулт, озвучителна система, дансинг, билярд, джаги, дартс. Служителите обаче бяха категорични, че повече от 15 души няма да се допускат, за да се спазват стриктно мерките на МЗ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари