Хотел в Слънчев бряг се превъръна в модерна наркооранжерия

1

Предполага се, че нелегалният бизнес е действал от две години

Хотел в Слънчев бряг, който през лятото посреща туристи, през зимата се превръща в модерна наркооранжерия. А само за ден, полицията в Бургас е изкарала от хотела рекордно количество марихуана над 250 саксии.

Районът, оказва се, явно е подходящ за отглеждане на марихуана, защото на метри от хотела, полицията се е натъкнала на склад, пълен с още 50 саксии от наркотика, но на друг човек.

Хотелът в Слънчев бряг е бил нает преди две години от 41-годишен мъж. Общо пет хотелски стаи са превърнати в нарколаборатории за марихуана.

"През летния сезон има извършени проверки там и в хотела са установявани туристи, тоест, през летния сезон хотелът не е ползван за място за отглеждане на марихуана. Това вероятно е станало след приключване на летния сезон, където на втори и трети етаж цялото оборудване от стаите е било изнесено и вътре е изградено, изключително модерна оранжерия за интензивно отглежда на марихуана на закрито", обясни старши комисарят Емил Павлов, директор на ОД на МВР-Бургас.

Наркотикът е бил предназначен за разпространение, както в курорта, така и в Турция. Откритата марихуана е около 60 кг.

"Цената на грам възлиза около 30 лв., а не едро, цената на килограм между 4-5 000 лева. Общата стойност – около 250 и над 150 000 лева, ако са цени на свободния пазар", каза Георги Чинев, ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас.

41-годишният мъж, който не е криминално проявен е задържан и вече е с повдигнато обвинение. Издирва се и съучастникът му, който е избягал в чужбина. В същия ден полицията задържа и негов съсед. Той развивал същия нелегален бизнес в склад на няколко метра от хотела. Местата за настаняване да се превръщат в наркооранжерии явно е тенденция, след като в началото на седмицата полицията във Варна откри в къща за гости около 200 растения коноп. Дори в момента на акцията, там е имало клиенти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари