Хората оскотяха и оставиха децата си на произвола

0
В момента минималната заплата трябва да е 800 лева, казва президентът на КТ "Подкрепа"
В момента минималната заплата трябва да е 800 лева, казва президентът на КТ "Подкрепа" Снимка: БГНЕС

"Тази пиеса беше играна преди 2 г. по същия начин", каза в ефира на БТВ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов по повод решението на Върховния административен съд за отмяна на повишението на минималната заплата на 460 лв.

"В периода на обжалването от тричленка на петчленка най-вероятно постановлението ще бъде прието от Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще остане в сила", посочи Манолев. По думите му минималната заплата е доходът, който трябва да се гарантира на един работник, за да може той просто да преживее. "Ако следваме съотношението пенсия - заплата, в момента минималната заплата трябва да е 800 лв. За да бъдат тези величини в синергия, трябва да се случи това", коментира синдикалистът.

"Пропуснахме много дълги периоди в собственото си развитие. Министър-председателят призоваваше у нас да дойдат инвеститори, защото имаме квалифицирана работна сила, работеща евтино. Такава работна сила обаче е възможно да се задържи само в условията на диктатура. В свободните държави квалифицираните хора, работещи евтино, просто хващат самолета и заминават. При нас има инвеститори като тези в шивашката индустрия, работещи на ишлеме, от които страната ни просто няма нужда. Някой ден може да дойдат и истинските инвеститори, но тук има много "но"-та", заяви Манолов.

"Ако продължаваме да унищожаваме образователната си система, тогава в още по-голяма степен няма да можем да разчитаме на качествен трудов ресурс. Образованието е майка на всичко, и паралелно с него възпитанието, които в днешно време са проблем. Хората оскотяха до такава степен, че оставиха децата си на произвола на съдбата, хистеризираха и ги защитават в много случаи, когато не са прави, а това не е правилно и не води до нищо добро. Аз лично съм "ял" достатъчно "задвратници" и нямам лоши спомени от това", каза още Димитър Манолов.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари