Хиляди шофьори, скъсани на психотеста, ни возят

0
Общо 1791 души, които не са издържали психотестовете, са кандидатствали за шофьори на таксита и автобуси
Общо 1791 души, които не са издържали психотестовете, са кандидатствали за шофьори на таксита и автобуси

Общо 1791 души, които не са издържали психотестовете, са кандидатствали за шофьори на таксита, автобуси и камиони през 2015 г.

Отстраненото заради корупция ръководство на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” е допуснало много от тях да получат документи за правоспособност. Това каза транспортният министър Ивайло Московски в отговор на депутатски въпрос в пленарна зала в петък, съобщава БГНЕС.

През 2014 г. за “професионални” шофьори са кандидатствали едва 35 003 души, което е близо два пъти по-малко в сравнение с 2015 г. За психически непригодни са обявени 1245.

От представените от министър Московски данни става ясно, че вероятността да са извършвани злоупотреби при психологическите изследвания е много голяма.

Тези съмнения се подсилват и от факта, че през 2013 г., когато на психотестове са се явили 58 238 души, не са го издържали 3918 души. През 2012 г. от почти 70 000 кандидати скъсани били 6723, което е доста повече от явилите се по време на мандата на арестувания бивш шеф на „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари