Хиляди германци протестираха срещу двигателите с вътрешно горене

0

Хиляди хора се събраха днес на демонстрация срещу климатичните промени, през първия ден, в който Международното автомобилно изложение в германския град Франкфурт бе отворено за посетители, предадоха ДПА и БТА.

Според организаторите броят на демонстрантите е 25 000 души, от които 18 000 са дошли на протестната проява с велосипеди.

Властите затвориха части от магистралите А661 и А648, за да може да минат пристигащите с велосипеди демонстранти.

Германските екоактивисти се обединиха в призива си за отказ от двигателите с вътрешно горене и преход към неутрални по отношение на климата средства за придвижване като велосипедите и градския транспорт, отбелязва ДПА.

Производителите на автомобили показват новите си модели на Международното автомобилно изложение, което бе открито в четвъртък от германския канцлер Ангела Меркел. При посещението си Меркел похвали автомобилната индустрия, че полага усилия за създаването на неутрални по отношение на климата технологии.

Екоактивисти обаче разкритикува производителите на автомобили, че твърде късно са взели мерки в тази насока и че искат да избягат от отговорността си за замърсяването на въздуха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари