Хематолог: Не вярвайте, че кръвната група определя характера ви

4
Според специалиста кръвопреливането е опасна процедура и не бива да се прави с лека ръка
Според специалиста кръвопреливането е опасна процедура и не бива да се прави с лека ръка Снимка: БГНЕС/архив

Вярно ли е, че характерът зависи от кръвната група? Трябва ли да знам кръвната си група? Защо изобщо има различни кръвни групи и как са възникнали?

 Хематологът Шкловски-Корди опроверга един от основните митове, и по-специално опроверга хипотезата, че кръвната група засяга характера на човека.

Специалистът каза, че това е антинаучна заблуда, която не се подкрепя от нищо, пише zdrave.to

Характерът на човек зависи от колосален брой фактори и е голяма грешка да се смята, че кръвната група е особено видна сред тях“, каза лекарят.

Трябва ли да знаете вашата кръвна група?

Смята се, че тази инфfрмация може да спаси животи в случай на спешно кръвопреливанеХематологът Шкловски-Корди заяви, че лекарите във всеки случай проверяват кръвта за съвместимост преди преливане и вземат предвид не само групата, но и много други фактори.

"Важно е да се разбере, че кръвопреливането е изключително опасна процедура, която се извършва само в изключителни случаи, когато е на живот и смърт. В случай на обилна загуба на кръв, обикновено е достатъчно да се инжектира физиологичен разтвор, който компенсира недостига на кислород.", категоричен е лекарят.

Що се отнася до произхода на кръвните групи, науката все още няма нито една хипотеза, която да обясни всички аспекти. Но се смята, че кръвните групи са резултат от еволюционното развитие и че в древността е имало повече кръвни групи, но не всички от тях са оцелели и до днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари