Хърватия е готова да помогне България за опазване на външните граници на ЕС

1
Хърватският премиер Андрей Пленкович каза, че хърватските власти са в постоянна връзка с лидерите на европейските институции
Хърватският премиер Андрей Пленкович каза, че хърватските власти са в постоянна връзка с лидерите на европейските институции Снимка: Zuma / ТАСС

Хърватия е готова да помогне на Гърция и България в опазването на външните граници на ЕС, имайки предвид вълната от нелегални мигранти, насочили се от Турция съм страните от съюза. Това заяви днес хърватският премиер Андрей Пленкович, предаде ТАСС.

"Политиката на гръцкото правителство е да не пропуска (на своя територия и по-нататък в ЕС) нелегални мигранти и ние с всички средства ще помагаме да се защитят външните граници на ЕС, и по специално, гръцката и българската граници", подчерта Пленкович, предава БТА.

Той каза, че хърватските власти са в постоянна връзка с лидерите на европейските институции, с премиерите на Гърция и България и призова да се възобнови договора с Турция чрез обновяване на съществуващото споразумение за мигрантите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари