Харалан Александров: Не бих се изненадал, ако ПП-ДБ решат да отидат на избори

1
Според него напрежението в управляващата „сглобка” ще остане, въпросът е дали ще надделее разумът или страстите
Според него напрежението в управляващата „сглобка” ще остане, въпросът е дали ще надделее разумът или страстите Видео: NOVA

Според него напрежението в управляващата „сглобка” ще остане, въпросът е дали ще надделее разумът или страстите

Коя дата, ако не осми март, може да бъде по-подходяща за разрешаване на големия въпрос как ще бъде управлявана страната. Въпросите за датата и за „сглобката” обяснява социалния антрополог Харалан Александров в ефира на NOVA.

Според него напрежението в управляващата „сглобка” ще остане, въпросът е дали ще надделее разумът или страстите. „Не бих се изненадал, ако ПП-ДБ решат да отидат на избори. Те се чувстват много по-добре, когато протестират, бунтуват се, като се борят с корупцията, отколкото да управляват. В момента, в който влязат в управлението, започва да им пада подкрепата”, каза Александров.

Според него единственото преимущество на ПП-ДБ е монополът върху морала и целта им е да завземат репресивните институции, начело с прокуратурата. „Те искат да са Комитета по партиен и държавен контрол”, обясни антропологът.

Според него има две хипотези за целта на меморандума, предложен от ПП-ДБ – „едната е, че са се надявали да мине номера, което означава, че подценяват интелигентността на своите партньори и на публиката. Другата – играят „вабанк” и искат да отидат на избори. С тази оферта – „ще разделим всичко по равно, но ще кажем кои са от вашата половина, това противоречи на фундаменталните принципи на демокрацията. ПП-ДБ имат отношение към правосъдната система, но не и към върховенството на закона. Пришествието на ПП започна с тоталното нарушаване на Конституцията. В името на високите цели, какво тук значи някаква си Конституция”, иронизира антропологът.

„Когато договорът не е ясно фиксиран, всяка от страните го интерпретира, както ѝ уйдисва. Не зная какъв е бил замисълът на меморандума на ПП-ДБ, но той носи духа на революционния авангард, който се опитва да подмени представителството – около 15-17%, завземайки цялата власт от позицията на морален авторитет”, обясни Александров целта на документа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    **********************************************************************************************
    Тошко Йорданов: Оставка боклуци! ... https://youtu.be/M392PnQsM7Q?t=117
  • 1
    1
    акад. Сапунджи Сорос Денкоолу
    Радостин Василев: Каня ви официално на Шипка на 3-ти март да видите какво мислят хората за вас! ... https://youtu.be/APeaVEpsP_I?t=284
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари