Хале в Лозен ще приюти отрязаните фигури?

0
Според плановете на областната управа в София скулптурите трябва да бъдат съхранявани под охрана
Според плановете на областната управа в София скулптурите трябва да бъдат съхранявани под охрана Снимка: БГНЕС

Според плановете на областната управа в София скулптурите трябва да бъдат съхранявани под охрана

Село Лозен очаква да приюти отрязаните фигури от Паметника на съветската армия. След като започна демонтирането му стана ясно, че в Музея за социалистическото изкуство няма място за него и се повдигна въпросът къде ще бъдат съхранявани частите от паметника, информира БГНЕС.

По неофициална информация съхраняването им ще стане в хале, недалеч от Националния учебно-логистичен център на БЧК в софийското село Лозен. Отрязаните фигури от върха на монумента все още са там в центъра на София и не са поели към държавния имот в село Лозен, където според плановете на областната управа трябва да бъдат съхранявани под охрана.

Местните хора разказаха, че собствеността на този обект е била прехвърлена неотдавна на областната управа на София. През последните дни в него са забелязани работници, които да вкарват ток и да почистват изоставения обект. До момента не е потвърдено официално, че точно тук ще бъдат преместени фигурите от ПСА.

Според графика, всички дейности по скулптурите трябва да приключат до 11 януари. Очаква се решението на съда, а Министерството на културата и областната управа трябва да отговорят - ще продължи ли демонтажът и при какви условия, след като се появиха документи от МК, че демонтажът е трябвало да бъде прекратен още на 14 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари