Гюнер Тахир: ДПС ще има по-малко депутати в следващия парламент

0
Партията няма да може да разчита на подкрепа от страна на управляващите в Турция, защото Ердоган не получи подкрепа от изселниците на последните местни избори, прогнозира той
Партията няма да може да разчита на подкрепа от страна на управляващите в Турция, защото Ердоган не получи подкрепа от изселниците на последните местни избори, прогнозира той Снимка: "Факти"

Партията няма да може да разчита на подкрепа от страна на управляващите в Турция, защото Ердоган не получи подкрепа от изселниците на последните местни избори, прогнозира той

"До края на следващата седмица, ще стане ясно в какъв формат ДПС ще участва в предстоящите избори."

Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ лидерът на ДПС Гюнер Тахир. По думите му, трудно биха имали партньор от партиите, представени в 49-тото НС. Той допълни, че водят разговори за съвместно участие във вота с „очертаващата се коалиция „Център“, свързана с бизнесмена Васил Божков“. Гюнер Тахир прогнозира, че в следващото Народно събрание ще има 7 или 8 парламентарни групи.

В предстоящите парламентарни избори ДПС няма да може да разчита на подкрепа от страна на управляващите в Турция, защото Ердоган не получи подкрепа от изселниците на последните местни избори, прогнозира Гюнер Тахир. „В такъв случай те ще получат не повече от 40 хиляди гласа от Турция. В същото време подкрепата за ДПС в страната продължава да намалява. Най-вероятно броят на депутатите им ще е по-малък. От 36 в момента, те най-вероятно ще бъдат 31 или 32-а“, каза още бившият зам.-председател но ДПС.

Лидерите на партиите в бившата некоалиция се интересуват от индивидуалното си съществуване, а не от съществуването на държавата“, заключи Гюнер Тахир.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Дгд
    Изобщо не трябва да имат, мангалите мръсни. Незаконна партия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари