"Гугъл" са се опитали да скрият от потребителите, че събират данни за тяхното местоположение

0
Интернет гигантът е оказал натиск върху LG и други производители на смартфони
Интернет гигантът е оказал натиск върху LG и други производители на смартфони Снимка: Getty Images

Интернет гигантът е оказал натиск върху LG и други производители на смартфони

Ръководителите и инженерите на Google са знаели колко трудно е да запазят поверителността на данните за местоположението си потребителите на смартфони. Както съобщават от портала Business Insider, това следва от материалите на процеса срещу компанията в щата Аризона, предава агенция Фокус.

Според документите компанията продължава да събира информация за местоположението на потребителите, дори ако съответните настройки за геолокация са били изключени. Освен това Google е оказал натиск върху LG и други производители на смартфони да затруднят достъпа до популярни сред потребителите настройки за показване на местоположението „чрез активно изкривяване на <...>, скриване или премълчаване на факти“.

Google и LG все още не са коментирали ситуацията.

Публикуваните документи са част от съдебно дело между Google и щата Аризона. По-рано, през май 2020 г., главният прокурор на Аризона Марк Бърнович заведе дело, обвинявайки Google в незаконно събиране на информация за местоположението на потребителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук