Групата, свирила в „Батаклан“ споделя за клането и ужаса в залата

0

Някои от хората, които в петък, 13 ноември, са били на концерта на американската група Eagles of Death Мetal в зала Батаклан в Париж, са се опитали да се скрият в гардеробната на вокалиста, но терористите ги намерили и ги изклали.

Оцеляло само едно хлапе, което се скрило под коженото яке на певеца Джеси Хюз.

Това е част от разказа на момчетата от Eagles of Death Metal, които за пръв път описват ужаса от касапницата в залата, записани от Vice news, цитирани от Daily Mail.

Зала Батаклан бе едно от шестте места, избрани от атентаторите в петък. Там загинаха най-много хора – 89 от общо 130 жертви. Атентаторите са били общо трима, всички се самовзривили, пише ФОРУМНЮЗ

Много от загиналите са убити, защото са искали да защитят приятелите си

Гласът на Хюз трепери и избухва в сълзи, когато разказва колко много от феновете на бандата са умрели, защото не са изоставили своите приятели и не са избягали. По думите му те са предпочели да се изпречат пред куршумите, вместо да се скрият. Това е и неговото обяснение защо толкова много хора са убити.

Някои от хората се правиха на умрели и бяха толкова уплашени“, продължава той.

Сред жертвите от „Батаклан“ са и Ник Александър, продавал продукти с марката на бандата в дъното на залата, и трима служители на музикалната къща Юнивърсъл”, с която работят музикантите.

Всички от групата обаче са невредими.

Източник: ФОРУМНЮЗ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари