Гришо: Всяка мечта започва с вяра

0
За да сме тук, значи си вярваме
За да сме тук, значи си вярваме Снимка: Getty Images

Отборът на България записа втора победа на ATP Cup, след като се наложи с 2:1 успеха над Молдова.

Според играещия капитан на тима ни - Григор Димитров, ключът към добрите резултати е дисциплинираната игра на всичките ни момчета.

"Всеки показва отлична дисциплина. Разбира се, има какво да се желае, но до момента нещата се получават добре", каза Димитров в интервю на корта след мача на двойки, предава bTV.

"Всяка мечта започва с вяра, a за да сме тук значи си вярваме. Когато осъзнах, че класирах страната за подобна надпревара, не знаех с кого ще играем. Знаехме, че с когото и да играем, трябва да се борим. Нека да бъдем здрави, да бъдем постоянни, пък кой знае", добави бившият номер 3 в света.

Той коментира и думите на по-младите си съотборници, които заявиха, че Димитров ги вдъхновява: "Да, разбира се, че и те ме вдъхновяват. Говорим си много, забавляваме се заедно, това прави нещата много по-лесни. Понякога оставяме и тениса настрана, можем да се насладим на момента. В същото време работим много здраво".

"Много се радваме, че играем пред тази публика, така че, хора, много ви благодаря за подкрепата. Всичко е прекрасно до момента. Много сериозно приемам ролята си на играещ капитан, не е много лесно, понякога ми липсва малко енергия. Опитвам да се фокусирам, доколкото мога. Беше важно и Димитър да спечели първия мач", завърши Димитров.

Във вторник родният тим ще се изправи срещу Белгия. За 1/4-финалите на ATP Cup се класират победителите в групата, както и двата най-добри втори отбора.

Малко след мача на двойки, Гришо отиде да потренира сервиса си с Кри Гро, а за няколко минути кортът се напълни с ентусиазирани фенове, които нямаха търпение да се докоснат до българина. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари