Гришо не издържа на напрежението и приключи на "Уимбълдън"

0

Григор Димитров приключи участието си на "Уимбълдън" в третия кръг от надпреварата.

Българинът допусна загуба от Стив Джонсън (САЩ) със 7:6(6), 6:7(3), 4:6, 2:6 в двубой, започнал в петък вечерта и завършил в събота надвечер, информира БЛИЦ.

Срещата ще се запомни най-вече с многобройните прекъсвания заради превалявания, които изнервиха до краен предел както самите тенисисти, така и зрителите.

Гришо взе първия сет с много силна игра, в която освен класа, демонстрира и здрави нерви в тайбрека.  Следващата част отново се реши след трайбрек, спечелен този път от американеца. Последва дълга пауза, която разконцентрира Гришо и той загуби следващите два сета, с което и мача. 

Първи сет
Първият пробив в сета дойде в петия гейм и бе за Джонсън. Американецът се възползва от грешките на първата ни ракета и поведе в геймовете с 3:2. При резултат 4:3 в полза на Джонсън срещата бе прекъсната заради дъжд. Организаторите решиха тя да бъде продължена в събота.

След подновяването на играта Димитров достигна до точка за пробив, но съперникът му се справи и поведе с 5:3. Последва бърз сервис гейм за българина. В десетия гейм Гришо върна пробива и в крайна сметка сетът трябваше да се решава чрез тайбрек. В него българинът демонстрира изключителен характер и го взе с 8:6, с което частта.

Втори сет
Втората част беше изключително оспорвана, като двамата тенисисти печелиха без особени затруднения сервис геймовете си. В крайна сметка отново се стигна до тайбрек, в който Димитров допусна да бъде пробит четири пъти. В крайна сметка сетът беше за Джонсън, който взе последния гейм със 7:3.

Трети сет
Третият сет започна кошмарно за Гришо. Българинът допусна два пробива и губеше с 0:3 гейма. В четвъртия първата ни ракета върна един пробив, а впоследствие спечели сервирането си за 2:3. Джонсън прекъсна серията на Димитров, печелейки подаването си на 30. Американецът възстанови преднината си от два пробива в седмия гейм - 5:2. Сервирайки за сета, Джонсън допусна пробив след двойна грешка при 30:40. Гришо спечели подаването си и намали на 4:5. В десетия гейм Джонсън не допусна изненада и спечели на 15, с което взе и сета.

Четвърти сет
Четвъртата част отново започна лошо за най-добрия ни тенисист, който допусна пробив в още в първия гейм. Джонсън затвърди пробива и поведе с 2:0. В седмия гейм американецът стигна до втори пробив за 5:2 в своя полза и сервираше за мача. В последния гейм Димитров се опита да се върне в двубоя, но не успя и загуби на 40, с което и срещата.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари