Григор Димитров: Няма нужда от паника

0
Българинът приема трудно отпадането си още в първия кръг на "Уимбълдън"
Българинът приема трудно отпадането си още в първия кръг на "Уимбълдън"

Григор Димитров приема трудно отпадането си още в първия кръг на третия за годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън".

Българинът загуби от Стан Вавринка, но е готов да приеме поражението и да продължи с програмата си за годината.

"Няма нужда от паника. Не съм такъв човек. Ще опитам да остана позитивен, понеже знам, че това е едно от най-трудните неща, особено след ранно отпадане. Трябва да останеш позитивен, просто е. Не можеш да се отчаеш. Просто е трудно да приема загубата. Особено в турнир, в който съм се представял толкова добре. Побеждавал съм големи имена на централния корт, играл съм оспорвани мачове срещу водещи състезатели. Трудно е за преглъщане. За да вземеш трофея, трябва да спечелиш седем мача", каза Димитров минути след отпадането си.

"Винаги изисквам повече от себе си. Може би това е максимумът, който тялото ми може да поеме към този момент. Трудно е да стигнеш до дадено ниво, след което да опиташ да продължиш напред, последните няколко процента са най-трудно постижими. С всяка година ставаш все по-добър. Ставаш номер 3. Каква е следващата стъпка? Мога да съм номер 1! Това са стъпките, които правят най-голямата разлика. Насъбират се много мачове, което натоварват тялото и същевременно тежат на психиката. Особено имайки предвид в колко мачове е трябвало да се преборя, да се върна от сет пасив. Понякога успявах, но за да си най-добрият, трябва да да правиш това всяка една година", добави той.

Следващият турнир, в който Димитров е заявил участие, е надпреварата в Торонто. Тя стартира на 6 август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари