Гришо: Най-доброто предстои

0
Остава още едно препятствие преди мача за титлата
Остава още едно препятствие преди мача за титлата Снимка: REUTERS

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще има тази нощ шанса да достигне за първи път в кариерата си до финал на "Мастърс" турнир.

Това стана факт, след като на надпреварата в Синсинати през изминалата седмица хасковлията се справи последователно с Жил Симон (Франция), Фелисиано Лопес (Испания), Стан Вавринка (Швейцария) и снощи със Стив Джонсън  (САЩ), пише Марица. Остава още едно препятствие преди мача за титлата, а именно 1/2-финалът с Марин Чилич (Хърватия), който ще е тази нощ около 3,30 - 4,00 часа българско време.

25-годишният Димитров бе лаконичен след победата със 7:6(8), 6:2 срещу Джонсън и обясни как точно е преодолял съпротивата на американеца. "В момента, в който излязох за втория сет, вече бях по-спокоен. Имах далеч повече увереност, каза Григор. - Опитвах се да търся повече атаки при сервиса му, ретурите ми бяха по-разнообразни и ми се струва, че това помогна", обясни българинът, който е 34-и в световната ранглиста в момента.

На въпрос дали усеща това да е повратният момент в неуспешния за него сезон Григор отговори: "Все още не мога да кажа това. Не мисля за това в момента. Концентриран съм върху играта си, върху собствения си тенис. Не искам да говоря за повратни моменти и подобни неща. Изглежда обаче, че нещата се развиват в правилната посока за мен. Представям се добре, работя здраво. На прав път съм и най-доброто предстои. Искам да съм сигурен, че ще продължавам да се развивам с всяка следваща седмица. Във всеки турнир, в който участвам, целта е да печеля и да се боря. Искам да давам максимума от себе си", завърши Димитров.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари