Григор Димитров празнува рожден ден!

1
Честит рожден ден, Гришо!
Честит рожден ден, Гришо!

Рожденик днес е първата ни ракета Григор Димитров.

Той е роден на 16 май 1991 година в Хасково.

Едва тригодишен малкият Григор хваща тенис ракета за първи път. На 5 г. вече редовно играе в родния си град Хасково. С началната му спортна подготовка се занимава баща му Димитър Димитров.

Той е единствено дете в семейството на Димитър Господинов Димитров, треньор по тенис, и майка си Мария, учителка и бивша волейболистка.

Едва на 16 години Григор прави своя избор и се отдава на професионалния спорт. Тогава пръв му протяга ръка Христо Стоичков, който по всякакъв начин помага за развитието на неговата кариера. След това Гришо печели стипендия от фондацията на друга наша футболна звезда - Димитър Бербатов.

Първият по-голям успех се случва през 2005 г., когато Григор печели европейската титла на сингъл в своята възрастова група. Също така става вицешампион на Стария континент, както и първенец на Балканите в отборните надпревари. С тези успехи Гришо си извоюва заслуженото челно място в годишната класация на Tennis Europe при 14-годишните.

В кариерата си Григор има спечелени 8 АТР титли, включително един "Мастърс" трофей, както и титлата от заключителния турнир на най-добрите осем тенисисти в края на годината в Лондон.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари