Гришо, обичаме те! Честит рожден ден

0
Само респект към теб!
Само респект към теб!

Преди 26 години в Хасково се ражда едно момче, което без спорта сигурно щеше да попадне в капана на отчаянието, затиснало голямата част от българската младеж.

Какъв щеше да стане Григор Димитров без тениса? Треньор в клуба на баща си, който чака родителите чинно да платят месечната такса от 50 лева, за да отиде до магазина? Или поредният емигрант, атакуващ Запада пред Терминал 1,2, автогарата, гарата, Калотина, Видин?

Само може да предполагаме. Но спортът затова е велик! Може да направи звезда от всяко бедно хлапе! От най-затънтеното българско градче или село, пише OFFNews.

Спортът може да ни прати в небесата. Или да ни срине със земята. Както често се случва при Гришо. Той бързо отива от едната крайност в другата. Заради него скачаме, после се държим за главата.

Но Григор Димитров е сред най-успелите тенисисти в света благодарение на таланта и труда. А в този спорт конкуренцията стана убийствена! Трябва да му го признаем. И да му се радваме.

Няма друг българин, за когото да се пише всеки ден от Лондон до Ню Йорк. Факт! Понякога споменават кечиста Русев, друг път Кобрата. Но Гришо е всеки ден на първите страници.

Само респект към това момче. Днес то празнува. Затова нито ще му броим победите, нито гаджетата, нито парите. 

Гришо, българите те обичаме, да си го знаеш! Честит рожден ден!

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари