Григор Димитров няма да участва в турнира в София

0
Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, съобщи Гришо
Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, съобщи Гришо

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да участва на турнира DIEMA XTRA Sofia Open в София.

Това съобщи самият той.

Димитров, който има болки в рамото, обяви решението си в специално прессъобщение до БТА. 

"Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно - да пропусна тазгодишното издание на турнира в София. Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100% готов за следващата седмица. Ако играя, това би довело до допълнителни рискове и усложнения. Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на DIEMA XTRA Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България. Благодаря ви за подкрепата!", се казва в съобщението на Григор Димитров

Личният треньор на Григор Димитров - Дани Валверду - заяви, че съжалява, българинът няма да участва в турнира.

"За съжаление Григор не е напълно готов да вземе участие на турнир в София. Имаме дългосрочен план и такова решение е в интерес на всички. Ще работим усилено за още по-добра 2018 година. Благодаря на всички за подкрепата", заяви Дани Валверду в специално прессъобщение до БТА.

Преди дни той даде ексклузивно интервю за NOVA, в което говори за последните месеци, за представянето си на "Australian Open" и за уроците, които вече е научил.  

„Изчаквам, през последните седмици от подготовката не се чувствах на това ниво, което исках. Искам винаги да играя на 100%, просто чакам резултатите. Да се надяваме в близките часове да получа повече информация. Криех тази информация в себе си толкова време, но исках да я споделя с всички вас”, разказа Гришо в интервю пред Йоана Гочева. 

Турнирът DIEMA EXTRA Sofia Open ще се проведе между 4 и 11 февруари в “Арена Армеец“. Жребият и всички мачове от турнира ще бъдат излъчвани на живо по DIEMA SPORT. 

Билети може да купите онлайн от eventim.bg  и в мрежата в цялата страна – на касата на „Арена Армеец“, в билетния център на НДК и на касата с удължено работно време в The Mall в София, в бензиностанции OMV, Orange, “Технополис“, Usit Colours и в Български пощи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари