Григор Димитров: Майка ми даде безценен урок, тези думи са постоянно в главата ми

1
Само аз си знам през какво минавам толкова години, каза още най-добрият ни тенисист
Само аз си знам през какво минавам толкова години, каза още най-добрият ни тенисист

Само аз си знам през какво минавам толкова години, каза още най-добрият ни тенисист

Григор Димитров е спортист, с когото всички много се гордеем. Не само заради успехите в тениса, но и защото публичното му присъствие е много премерено и носи положителен заряд.

Той рядко говори за собствената си представа за себе си, за успеха и за трудностите, защото на корта ти винаги си сам.

В специално интервю на Гергана Гунчева за bTV и “120 минути” обаче най-добрият български тенисист ни допуска дълбоко в душата си.

Има един безценен урок от майка ми, който помня от дете. Тя винаги ми казваше: Преди да бъдеш велик шампион, не забравяй да бъдеш добър човек. Това са думи, които постоянно са в главата ми. И никога не бих могъл да пренебрегна и забравя”, сподели Григор Димитров.

Той говори искрено за близостта си, за самотата, за любовта от хората, за критиката, за своя по млад образ и отношението си към него, за това как искат да го запомнят. Реагира емоционално и на посланието на от една жена.

Григор сподели, че семейството му е много споделено, но всеки има своята свобода.

За самотата на корта той коментира, че ти сам трябва да бъдеш своя най-добър приятел и много внимателно да подбираш думите в главата си, когато водиш диалог в съзнанието си.

Кортът е едно от най-самотните места. Когато има негативни моменти, просто трябва да ги приемем. Колкото повече опитваш да се бориш с тях, забързваш своето мислене, реакциите ти стават по-различни“, коментира Григор.

Само аз си знам през какво минавам толкова години“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    1
    ...
    Путьо, с психика на 14 годишна кифла.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари