Грешки при ползването на презерватив

3
Безопасният секс е на първо място
Безопасният секс е на първо място

Безопасният секс е на първо място.

Той е начинът да избегнем нежелани и опасни полово предавани болести. Кой е най-добрият начин да се предпазим от тях? Разбира се – презервативът!
С него обаче могат да се допуснат доста грешки, пише Марица

Ето и някои от тях:

Грешен размер
Неслучайно има различни размери кондоми. Както пенисите имат своите големини, така и „заглушителите“. Ако от неудобство купите по-голям размер презерватив, рискувате той да се изхлузи по време на секс, при което няма да изпълни предназначението си за предпазване от бременност, а и ще застраши здравето и на двама ви.

Двойна защита
Вярвате или не, някои маниаци слагат по два презерватива един върху друг за по-голяма сигурност. Логиката може и да ви се струва сигурна, но истината е, че по този начин само увеличавате триенето като по този начин рискувате не само единия, но и двата презерватива да се скъсат.

Забравяте за оралния секс
Много хора забравят да използват презерватив при орален секс. Полово предаваните болести не се предават само по вагинален път. Не пропускайте да правите защитен орален секс, защото той крие не по-малко опасности за здравето.

Забравяте да проверите за разкъсвания
Презервативите може и да са направени от здрави материи, но все пак може да се случи нарушаване на целостта им. Затова не разчитайте задължително да са здрави, ако опаковката им е цяла. Винаги проверявайте за нарушения в целостта.

Ползвате грешния лубрикант
На много хора им се налага да ползват лубрикант по време на секс. Най-лошият избор за латексовите презервативи обаче е лубрикантът на маслена основа. Базираните на маслена основа лубриканти не са предназначени за латексови презервативи. Те могат да нарушат целостта им.

Държите презервативите в портфейла си
Незнайно защо на много хора им се струва, че портфейлът е защитено място. Точно там рискувате да скъсате презерватива си най-много.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари